افزایش کشت توت زمینی در هرات

mail-admin
دوشنبه ۱۴۰۰/۲/۲۰ - ۱۴:۵۰
افزایش کشت توت زمینی در هرات

۲۰ثور ۱۴۰۰
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت هرات، می‌گوید که به علت مساعد بودن آب و هوا و علاقه‌مندی دهقانان، کشت توت زمینی در این ولایت رونق پیدا کرده و ساحات تحت کشت آن به بیش از صد هکتار رسیده است.
بشیراحمد احمدی سرپرست ریاست زراعت هرات، می‌گوید که با افزایش ساحات تحت کشت، بیش‌بینی می‌شود که میزان حاصلات توت زمینی در این ولایت امسال به بیش از ۱۵۰ متریک تُن برسد.
احمدی می‌گوید کشت توت زمینی به دو روش گل‌خانه‌ای و فضای باز صورت می‌گیرد و با توجه به مزیدهای کشت این محصول، بیشتر دهقانان این محصول را به صورت گل‌خانه‌ای کشت می‌کنند.
هرات با داشتن آب‌ و هوای مناسب، بزرگ‌ترین فارم‌های توت زمینی را در سطح کشور دارد.
در حال حاضر قیمت فی کیلو توت زمینی در بازار هرات بین  ۱۰۰ الی ۱۲۰ افغانی می‌باشد.
رضا دهقان، مسوول فارم توت زمینی «پالیز سبز» در هرات، می‌گوید: «تولیدات ما سالانه روبه افزایش است و این باعث شده است تا علاقه‌مندی من به افزایش سطح کشت این محصول بیشتر شود.»
رضا دهقان بیست هکتار زمین را به دو روش گل‌خانه‌ای و فضای باز توت زمینی کشت کرده و زمینه کار را برای ۳۰ دهقان که اکثر آنان بانوان می‌باشند مساعد ساخته است.
آقای دهقان یکی از بزرگ‌ترین فارم‌های توت زمینی را در سطح کشور دارد که ۳۷ درصد توت زمینی هرات از این فارم به دست می‌آید.
اقای دهقان می‌گوید که محصولاتش را علاوه بر هرات به ولایت‌های نیمروز، غزنی، فراه، قندهار و بادغیس نیز به فروش می‌رساند و در این ولایات نیزعلاقه‌مندی به کشت این محصول افزایش یافته است.
در بیشتر فارم‌های توت زمینی هرات بانوان کار می‌کنند.
مریم که در یکی از فارم‌های توت زمینی ولسوالی انجیل کار می‌کند، می‌گوید: «ما ده خانم در این گل‌خانه مصروف برداشت و بسته‌بندی هستیم، این کار باعث شده تا وضعیت زنده‌گی ما بهتر شود.»
زرغونه یکی دیگر از زنان زراعت‌پیشه می‌گوید: «توت زمینی کشت پردرآمدی است من در پهلوی کار، آموزش‌های کشت و پرورش این محصول را نیز فرا گرفتم و تصمیم دارم تا در صورت بهتر شدن وضعیت مالی‌ام یک فارم توت زمینی برای خودم احداث کنم.»
توت زمینی منبع خوب ویتامین سی بوده و از جمله میوه‌های با ارزش است که از چندین سال بدین طرف کشت آن در ولایت هرات ترویج یافته و ساحات تحت کشت آن بیشتر شده است.

خبرهای تازه

پنجشنبه ۱۴۰۴/۱۰/۴ - ۱۳:۳۶
Background image

دیدار رئیس پلان و پالیسی وزارت زراعت با مسوولین پروگرام انکشافی  سازمان ملل متحد 

۴ جدی ۱۴۰۴ هـ.ش
سید احمد خالد صاحبزاده، رئیس پلان و پالیسی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، همراه با جمعی از مشاورین معینیت زراعت و مالداری و مشاورین معینیت آبیاری و منابع طبیعی، جلسه. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۱۰/۴ - ۱۱:۳۰
Background image

کمپاین‌های سپرې یوریا و مبارزه با آفات و امراض نباتی در کندز با موفقیت پایان یافت

۴ جدی ۱۴۰۴ هـ.ش
۴ رجب‌المرجب ۱۴۴۷ هـ.ق
کمپاین‌های سپرې یوریا و مبارزه با آفات و امراض نباتی، پس از تطبیق گسترده و منظم، از سوی کارمندان مدیریت حفاظت نباتات ریاست زراعت، آبیاری و مالداری. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۱۰/۴ - ۱۱:۲۸
Background image

نظارت رئیس زراعت ولایت کاپیسا از فارم تولید نهال‌های مثمر و غیرمثمر در پوهنتون البیرونی

۴ جدی ۱۴۰۴ هـ.ش
رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کاپیسا از فارم تولید نهال‌های مثمر و غیرمثمر واقع در پوهنتون البیرونی نظارت به‌عمل آورد.
مولوی محمد رحیم نعمانی رئیس زراعت، آبیاری و. . .

بازگشت به خبرها