افزایش علاقمندی مردم به کشت پنبه در بلخ

mail-admin
یکشنبه ۱۴۰۰/۴/۲۰ - ۱۱:۳۷
افزایش علاقمندی مردم به کشت پنبه در بلخ

۲۰سرطان ۱۴۰۰
با احداث چهل هکتار زمین قطعه نمایشی پنبه توسط برنامه حمایت از ملی دوم، SNaPP2، مربوط به وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در ولایت بلخ، میزان علاقمندی باشندگان این ولایت به کشت پنبه بیشتر شده است.
برنامه حمایت از اولویت ملی دوم وزارت زراعت، در جریان ماه ثور امسال 1.4 متریک تُن تخم پنبه از ورایتی‌های اصلاح‌شده «CD-۴۰۱» و «اکالا ۹۹-۱۷-۱۵» برای احداث دوصد قطعه نمایشی پنبه در ساحه چهل هکتار زمین در ولسوالی‌‌های نهرشاهی، دهدادی، شولگره، بلخ، دولت‌آباد، چهاربولک و چمتال توزیع کرد و ۲۰۰ دهقان از آن مستفید شده‌اند.
هدف از ایجاد قطعات ‌نمایشی، ترویج ورایتی اصلاح‌شده پنبه، ظرفیت‌سازی دهقانان در عرصه آماده‌سازی زمین، استفاده معیاری و مدرن زراعتی از زمین، جلوگیری از آفات و امراض مختلف نبات پنبه و مقایسه تفاوت کشت سنتی و مدرن می‌باشد.
پنبه که به طلای سفید در جهان شهرت دارد، پس از زعفران از پرسودآورترین تولیدات نباتی افغانستان به شمار می‌رود و به همین دلیل علاقمندی مردم به کشت و تولید پنبه در ولایت بلخ بیش‌تر است.
به‌منظور آگاهی‌ دهقانان از روش‌های معیاری و درست چیدن و جمع‌آوری، بسته‌بندی و بازاریابی این نبات با ارزش، برای دهقانان برنامه‌ آموزش‌های فنی در بخش تهیه بستر کشت، روش‌های کنترول گیاه هرزه و آفات و امراض و جمع‌آوری پنبه تدویر می‌گردد و بخش سکتور خصوصی برنامه حمایت از اولویت ملی دوم نیز، برای پنبه‌کاران وسایل جمع‌آوری پنبه توزیع می‌کند. به این منظور، موافقت‌نامه‌یی نیز میان پنبه‌کاران و شرکت‌های خریدکننده پنبه به امضا می‌رسد. براساس این موافقت‌نامه، تنبه‌ای که توسط این ۲۰۰ دهقان جمع‌آوری می‌گردد، بیش‌تر از قیمت روز بازار توسط شرکت‌ها خریداری می‌شوند.

خبرهای تازه

پنجشنبه ۱۴۰۵/۵/۲۲ - ۱۰:۳۶
Background image

آغاز کمپاین واکسیناسیون حیوانات در ولایت بادغیس

۲۲ اسد ۱۴۰۵ هـ.ش
کمپاین واکسیناسیون حیوانات به‌منظور پیشگیری و کنترول بیماری‌های حیوانی، از سوی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بادغیس، با همکاری مؤسسات سکتور زراعت و مالداری در. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۵/۲۲ - ۹:۱
Background image

احیای طبیعی یک جنگل چهار هکتاری در ولایت فراه

۲۲ اسد ۱۴۰۵ هـ.ش
یک جنگل به مساحت چهار هکتار در مربوطات مرکز ولایت فراه، در پی بارندگی‌های سال گذشته و تلاش‌های دوامدار پرسونل آمریت منابع طبیعی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری این ولایت. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۵/۲۲ - ۸:۳۰
Background image

بازدید هیئت ایرانی از نمایشگاه بین‌المللی محصولات زراعتی و مالداری افغانستان

۲۲ اسد ۱۴۰۵ هـ.ش
هیئت عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران به سرپرستی غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی ایران، با حضور مولوی صدراعظم عثمانی، معین زراعت و مالداری وزارت زراعت، آبیاری و. . .

بازگشت به خبرها