تغییر سیستم تاک‌داری: دلیل افزایش قابل ملاحظه تولید انگور در پروان

content_admin
شنبه ۱۳۹۸/۶/۲۳ - ۹:۵۸
تغییر سیستم تاک‌داری: دلیل افزایش قابل ملاحظه تولید انگور در پروان

مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت پروان از افزایش حاصلات انگور در پی تغییر سیستم تاک‌داری از شکل سنتی به شکل چیله‌ای و مدرن خبر می‌دهند.
عبدالوهاب خیرزاد رییس زراعت پروان، تغییر سیستم تاک‌داری در این ولایت را در افزایش حاصلات موثر می‌داند و می‌گوید، «چیله‌سازی سطح تولید انگور را به راحتی چند برابر می‌سازد، همه‌ی فعالیت‌های زراعتی در سیستم‌های مدرن تاک‌داری می‌توانند تولید را افزایش دهند، با اجرای این طرح نه تنها تولید انگور پروان بدون افزایش ساحه تحت کشت انگور به چند برابر فعلی افزایش می یابد، بلکه با رعایت بهداشت تولید، می‌تواند به راحتی این انگور در مارکیت‌های جهانی برتری به دست آورَد
سیستم چیله‌سازی که توسط ریاست زراعت به دست پروژه‌ها و نهادهای مانند ,NHLP,ROP,CARD-F HCDP در ولایت پروان عملی شده است و تا کنون از جمله‌ی
۳۱ هزار۸۷۰ جریب باغ انگور، ۷۱۰ جریب آن چیله‌سازی دشه است. در هر جریب ۵۰ تا ۱۰۰ درصد نسبت به سیستم سنتی، حاصلات افزایش را نشان می‌دهد.
تقریباً همه‌ی باغداران تحت پوشش این برنامه، از آن رضایت دارند. این در حالی است که میزان تولید انگور در سیستم سنتی در هر هکتار
۱۵ تن است اما با استفاده از سیستم چیله‌ای، این تولید به ۳۰ تن در پروان افزایش یافته است.
دهقانان این ولایت نیز از تطبیق این سیستم راضی‌اند و این روش را در صحی‌‌سازی و معیاری‌سازی و نیز افزایش حاصلات انگورشان مؤثر می‌پندارند. حاجی قاهر یک‌تن از تاک‌داران ولسوالی بگرام ولایت پروان می‌گوید، «سیستم چیله‌ای بسیار خوب است، تاک‌ها فعلاً از شکل افتاده به زمین خلاص شده‌اند و بالای پایه‌هایی که از طرف وزارت زراعت برای‌مان داده شده، بلندش کردیم و در تمام بخش‌ها تغییرات آمده است.»
او گفت: «ولایت پروان دارای اقلیم مناسب برای کشت و تولید انگور است و می‌توانیم انگور را با استفاده از تکنولوژی عصری با بهترین کمیت و کیفیت تولید کنیم که در این ولایت به مساحت شش هزار و
۳۷۴ هکتار زمین در سال جاری انگور پرورش یافته است و تولید آن ۶۶ هزار و ۹۲۷ مترک تن است. از جمله، ۳۰ درصد این تولید به کشمش بدل شده و ۷۰ درصد آن به شکل تازه در مارکیت‌های داخلی فروخته می‌شود.
از آن‌جایی که سطح کشت و میزان تولید انگور در پروان، نسبت به دیگر محصولات باغداری چشم‌گیر است و به اشکال مختلف در مارکیت‌های داخلی و خارجی به مصرف می‌رسد، به همین خاطر از نظر اقتصادی یکی از مهم‌ترین محصولاتی است که می‌تواند محور اساسی صادرات تولید زراعتی دهقانان پروان را تشکیل بدهد.
عاید مجموعی آن در سال، دو میلیارد و
۱۰۳میلیون و ۴۲۰ هزار افغانی می‌شود که نقش عمده را در امرار معیشت باغداران این ولایت دارد.

خبرهای تازه

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۲/۸ - ۸:۵۶
Background image

دیدار هیئت بلندپایه از کانال بزرگ و ملی قوش‌تپه

۸ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
هیئتی بلندپایه به رهبری مولوی عطاءالله عمری، وزیر زراعت، آبیاری و مالداری در جریان سفر به ولایات شمالی کشور از جریان کار پروژه بزرگ و ملی کانال قوش‌تپه بازدید نمود و. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۲/۷ - ۱۴:۵۶
Background image

توزیع تخم سبزیجات و وسایل کاری برای ۱۴۷ دهقان در ولسوالی شکردره کابل

۷ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
کارمندان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کابل در  ولسوالی شکردره با همکاری و حمایت مؤسسه (دبلیو اچ اچ)، برای ۱۴۷ دهقان سبزی‌کار یک مقدار تخم سبزیجات و وسایل کاری. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۲/۷ - ۱۳:۵۵
Background image

سفر هیئت تخنیکی به ولایت تخار به منظور سروی و تثبیت چراگاه‌ها

۷ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
۱۰ ذُو ٱلْقَعْدَةِ ۱۴۴۷ هـ.ق
یک هیئت تخنیکی از سوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به هدف سروی، تشخیص و تثبیت چراگاه‌های ولایت‌های شمالی کشور، پس از ولایت‌های بغلان و کندز. . .

بازگشت به خبرها