افزایش کشت توت زمینی در هرات

mail-admin
یکشنبه ۱۴۰۰/۳/۱۶ - ۱۶:۲۸
افزایش کشت توت زمینی در هرات

هفته نامه‌ی دهقان / مینا افسری
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت هرات، می‌گوید که به علت مساعد بودن آب و هوا و علاقه‌مندی دهقانان، کشت توت زمینی در این ولایت رونق پیدا کرده و ساحات تحت کشت آن به بیش از صد جریب رسیده است.
بشیراحمد احمدی سرپرست ریاست زراعت هرات، می‌گوید که با افزایش ساحات تحت کشت، بیش‌بینی می‌شود که میزان حاصلات توت زمینی در این ولایت امسال به بیش از ۱۵۰ متریک تُن برسد.
احمدی می‌گوید کشت توت زمینی به دو روش گل‌خانه‌ای و فضای باز صورت می‌گیرد و با توجه به مزیدهای کشت این محصول، بیشتر دهقانان این محصول را به صورت گل‌خانه‌ای کشت می‌کنند.
هرات با داشتن آب‌ و هوای مناسب، بزرگ‌ترین فارم‌های توت زمینی را در سطح کشور دارد.
در حال حاضر قیمت فی کیلو توت زمینی در بازار هرات بین ۱۰۰ الی ۱۲۰ افغانی می‌باشد.
رضا دهقان، مسوول فارم توت زمینی «پالیز سبز» در هرات، می‌گوید: «تولیدات ما سالانه روبه افزایش است و این باعث شده است تا علاقه‌مندی من به افزایش سطح کشت این محصول بیشتر شود.»
رضا دهقان دو هکتار زمین را به دو روش گل‌خانه‌ای و فضای باز توت زمینی کشت کرده و زمینه کار را برای ۳۰ دهقان که اکثر آنان بانوان می‌باشند مساعد ساخته است.
آقای دهقان یکی از بزرگ‌ترین فارم‌های توت زمینی را در سطح کشور دارد که 80 درصد توت زمینی هرات از این فارم به دست می‌آید.
اقای دهقان می‌گوید که محصولاتش را علاوه بر هرات به ولایت‌های نیمروز، غزنی، فراه، قندهار و بادغیس نیز به فروش می‌رساند و در این ولایات نیزعلاقه‌مندی به کشت این محصول افزایش یافته است.
در بیشتر فارم‌های توت زمینی هرات بانوان کار می‌کنند.
مریم که در یکی از فارم‌های توت زمینی ولسوالی انجیل کار می‌کند، می‌گوید: «ما ده خانم در این گل‌خانه مصروف برداشت و بسته‌بندی هستیم، این کار باعث شده تا وضعیت زنده‌گی ما بهتر شود.»
زرغونه یکی دیگر از زنان زراعت‌پیشه می‌گوید: «توت زمینی کشت پردرآمدی است من در پهلوی کار، آموزش‌های کشت و پرورش این محصول را نیز فرا گرفتم و تصمیم دارم تا در صورت بهتر شدن وضعیت مالی‌ام یک فارم توت زمینی برای خودم احداث کنم.»
توت زمینی منبع خوب ویتامین سی بوده و از جمله میوه‌های با ارزش است که از چندین سال بدین طرف کشت آن در ولایت هرات ترویج یافته و ساحات تحت کشت آن بیشتر شده است.

تازه ترین اخبار

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۱۲/۲۱ - ۱۳:۵۴
Background image

د کرنې او لوړو زده‌کړو وزارتونو ترمنځ د همکارۍ هوکړه‌لیک لاسلیک شو 

۲۱ کب ۱۴۰۳ه‍.ش
۱۱ رَمَضانُ المُبارَک ۱۴۴۶ه‍.ق
د افغانستان اسلامي امارت، د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ وزارت او  لوړو زده‌کړو وزارت ترمنځ د څېړنیزو تجربو د شریکولو او د محصلینو لپاره د. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۱۲/۲۱ - ۱۱:۴۷
Background image

کابل کې د ریشخور لبنیاتو فابریکې د فعالیت د پیل قرارداد لاسلیک شو 

۲۱ کب ۱۴۰۳ه‍.ش
۱۱ رَمَضانُ المُبارَک ۱۴۴۶ه‍.ق
د ریشخور لبنیاتو فابریکې د فعالیت د پیل قرارداد د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ وزارت او د میلکو لبنیاتو شرکت ترمنځ لاسلیک شو.  
دغه قرارداد د. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۱۲/۲۱ - ۱۱:۴۴
Background image

د کندهار پنجوايي ولسوالۍ کې د ځنګلي بوټو پرېکولو مخنیوي او پوهاوي په موخه څارنه ترسره شوه

۲۱ کب ۱۴۰۳ه‍.ش
۱۱ رَمَضانُ المُبارَک ۱۴۴۶ه‍.ق
د کندهار د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست د پنجوايي ولسوالۍ د کرنې او مالدارۍ مسؤلینو او د ځنګلونو او څړځایونو د تنظیم مسؤل مولوی نعمت. . .

بازگشت