نفس‌گل جامی، بانوی کارآفرین هراتی:

mail-admin
نفس‌گل جامی، بانوی کارآفرین هراتی:

مردم استقبال می‌کنند، زیرا تولیدات‌مان خوب است

هفته‌نامه‌ی دهقان/مینا افسری، گزارش‌گر
نفس‌گل جامی باشنده‌ی منطقه اسپین ادی ولایت هرات است. وی با پشتکار و اشتیاقش به صنعت و پروسس محصولات زراعتی توانسته است زنده‌‌گی خود و بیش از ۶۰ بانوی دیگر را رونق ببخشد.
  نفس گل جامی رییس شرکت صنعتی پروسس و بسته‌بندی مواد غذایی ملکه جامی است، که زمینه‌ی اشتغال را برای یک تعداد از خانم‌ها فراهم ساخته استږ
بانوی مهربان، خوش‌برخورد و دارای چهره شاداب و خندان که شور و علاقه به کارش را می‌توان از حرف زدن با او حس کرد. نفس‌گل جامی می‌گوید: هدف من از ایجاد این شرکت، بلند بردن سطح اقتصاد خودش، فامیلش و یک تعداد خانم‌های دیگر می‌باشد.
شرکت صنعتی پروسس و بسته‌بندی مواد غذایی ملکه جامی؛ خانه‌ای قدیمی با حال‌وهوای سنتی، دیوارهای کاه‌گلی، پنجره‌های چوبی و قصه‌های گرم و صمیمانه خانم‌هایی که مصروف پاک‌کاری سبزیجات هستند، فضایی که حس آرامش و امید در وجود هر کسی تزریق می‌کند.
خانم جامی می‌گوید: «15 سال شده که در بخش‌های صنایع دستی و مواد غذایی کار می‌کنم.» این بانوی کارآفرین، در دوران طالبان توسط خامک‌دوزی نخستین گام را در راه بدل‌شدن به زنی تجارت‌پیشه گذاشته است که اکنون از او به عنوان یکی از موفق‌ترین زنان تجارت‌پیشه در هرات یاد می‌شود.
نفس‌گل که  یک گروپ ۱۵ نفری خانم‌های پروسس‌کننده را مدیریت می‌کند، می‌گوید: «من کارم را از سرمایه بسیار ناچیز شروع کردم، و با توجه به شرایط سخت و چالش‌هایی که با آن دست‌وپنجه نرم کردم؛ امروز خودم را یک خانم موفق احساس می‌کنم که توانسته‌ام نه تنها برای خود و خانواده‌ام یک منبع درآمد ایجاد کنم، بلکه توانسته‌ام برای تعداد زیادی از خانم‌ها و دهقانان نیز زمینه‌ی اشتغال فراهم بسازم.
جامی می‌گوید: «صاحب شرکتی هستم که بالاتر از ۴۰ هزار دالر امریکایی سرمایه آن است و زمینه‌ی اشتغال‌زایی را به صورت مستقیم و غیر مستقیم به بیش از ۶۰ نفر خانم ایجاد کرده‌ام.»
این بانوی توانا می‌گوید در فصل ترشی، روزانه سه هزار الی هفت هزار افغانی از فروش سبزیجات پروسس شده به دست می‌آورَد.
بانو جامی می‌گوید که روزانه ۳۰۰ الی ۸۰۰ کیلو سبزی را از دهقانان جهت پروسس به انواع و اقسام ترشی و مربا خریداری می‌کند و از این‌که در قسمت خرید محصولات دهاقین سهم می‌گیرد، خرسند است.
وی می‌گوید: محصولاتش را که شامل انواع و اقسام ترشی، مربا، سبزیجات خشک، لبنیات، خامک‌دوزی و قالین‌بافی می‌باشد، به صورت عمده و پرچون در بازارهای داخلی و خارجی به فروش می‌رسانَد و درآمد خالص هر ماه ۳۰ درصد از فروش‌اش می‌باشد.
جامی می‌گوید در پهلوی تولید انواع و اقسام ترشی و مربا روزانه به مقدار ۴۰۰ کیلو رب بادنجان رومی نیز تولید می‌کند و امیدوار است تا این رقم افزایش یابد. او می‌گوید: «رب وطنی به دلیل کیفیت بالای آن، باید بازار فروش خوبی داشته باشد و مردم دیگر از رب‌های بی‌کیفیت وارداتی بازار استفاده نکنند.»
نفس‌گل تلاش دارد تا در آینده برای خانم‌های زیادی زمینه‌های کار را فراهم کند. وی از وزارت زراعت می‌خواهد که زمین زراعتی در اختیار آنان قرار دهد تا به شمار زنان شاغل در این شرکت، در بخش‌های مختلف از جمله کاشت، برداشت، پروسس و بسته‌بندی مواد غذایی افزوده شود.
وی با شور و اشتیاق فراوان در تلاش گسترش فعالیت تجارتی‌اش می‌باشد و تلاش دارد تا شرکت پروسس و بسته‌بندی مواد غذایی‌اش را به پارک‌های صنعتی هرات منتقل کند.
بانو جامی از وزارت زراعت به خاطر حمایت و سهیم ساختن خانم‌ها در برنامه‌‌های زراعتی متشکر است و خواستار تداوم فعالیت‌های این وزارت برای خانم‌ها می‌باشد.
وی می‌گوید: «وزارت زراعت با راه‌اندازی صنف‌های آموزشی برای خانم‌ها در بخش‌های مختلف از جمله پروسس و بازاریابی محصولات زراعتی و با توزیع وسایل پروسس محصولات، ظرفیت کاری ما را بیش‌تر ساخته و باعث شده است تا در کارمان بهتر بدرخشیم.»
نفس‌گل می‌گوید: «مردم از تولیدات ما حمایت می‌کنند چون کار ما با کیفیت است.» وی می‌گوید تلاش دارد تا روابط‌‌ش را با فروشنده‌گان بهتر سازد تا بتواند محصولاتش را در سطح ملی و بین‌المللی به شکل گسترده به فروش برساند.
 در اخیر پیام نفس‌گل این است: «حضور زنان در عرصه زراعت می‌تواند اقتصاد ملی کشور را تقویت ببخشد.» او ادامه می‌دهد: «من به توانایی خانم‌ها باورمندم که با تلاش در این زمینه، می‌توانند از لحاظ کسب درآمد خودکفا شده و نقش مؤثری در رشد اقتصادی کشور ایفا کنند.»