دروازه ورودی و تعمیر اداری پارک ملی واخان افتتاح و به بهره‌برداری سپرده شد

mail-admin
شنبه ۱۴۰۳/۶/۳۱ - ۱۳:۳۷
دروازه ورودی و تعمیر اداری پارک ملی واخان افتتاح و به بهره‌برداری سپرده شد

۳۱ سنبله ۱۴۰۳ هـ.ش
دروازه و تعمیر اداری پارک ملی واخان که از بودجه انکشافی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری ساخته شده است  پس از تکمیل کار آن طی برنامه‌ای با حضور  مسوولان محلی آن ولایت افتتاح و به بهره برداری سپرده شد.
در برنامه افتتاحیه آن مولوی امان الله حسن رئیس زراعت، انجنیر ذبیح الله امیری رئیس اطلاعات و فرهنگ، قاری فیض الرحمن ابراهیمی رییس محیط زیست ولایت بدخشان، ولسوال ولسوالی واخان، کارمندان پارک ملی و باشنده گان محل حضور داشتند.
در  این برنامه‌  رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان روی اهمیت پارک ملی واخان صحبت کرده افزود" دروازه ورودی و ساخت تعمیر اداری این پارک که داری دو اتاق کار، یک دهلیز، یک تشناب و یک آشپز خانه می‌باشد با هزینه دوملیون افغانی از بودجه انکشافی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری ساخته شده است و ما امروز شاهد افتتاح آن هستیم که با مدیریت درست، این پارک می تواند مکان مناسب برای سیاحین داخلی و خارجی باشد که تاثیرات مثبت روی اقتصاد و معیشت باشنده گان محل خواهد داشت"
رییس زراعت همچنان از مسولین خواست تا جلو هرنوع شکار و قطع جنگلات را در این پارک بگیرند و اجازه ندهند تا داشته‌های طبیعی این پارک که از شهرت خوب برخوردار است نابود شود.
سپس ‌رئیس اطلاعات و فرهنگ ولایت بدخشان روی اهمیت صنعت گردشگری بحث کرده افزود" موجودیت حیات وحش و جنگلات طبیعی در پارک و درمسیر پارک ملی واخان برای این ولایت هویت جهانی داده است و ما مکلف هستیم ‌تا از این هویت حراست نمایم."
در همین حال رئیس محیط زیست در روشنایی آموزه‌های دینی روی مکلفیت انسان‌ها پیرامون حفاظت از محیط زیست صحبت کرده  و قطع جنگلات و شکار بی رویه حیات وحش را یک چالش عمده درساحه پارک عنوان نمود و از مسولین بخش درخواست کرد تا این موضوع را از طریق مختلف پیگری جدی نمایند.
پارک ملی واخان که در شمال شرقی کشور و در منطقه‌ای کوهستانی و دورافتاده واقع شده است، به دلیل تنوع زیستی و زیستگاه‌های بکر، حیات وحش منحصر به فرد و گوناگونی را در خود جای داده است درسال ۱۳۹۳ از سوی حکومت وقت به عنوان دومین پارک ملی کشور رسما معرفی گردید. این منطقه زیستگاه گونه‌های نادر و در معرض خطر حیات وحش و گیاهان زراعتی است که برخی از آن‌ها در هیچ جای دیگری از جهان به این فراوانی یافت نمی‌شوند.

تازه ترین اخبار

شنبه ۱۴۰۳/۹/۳ - ۱۵:۲۳
Background image

د کندهار ژړۍ کې دوه زره بزګرانو ته د غنمو اصلاح شوی تخم او کیمیاوي سره ووېشل شوه

۳ لېندۍ ۱۴۰۳ه‍.ش
۲۱ جُمَادَى الأول ۱۴۴۶ه‍.ق
د کندهار ولایت د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست په هڅو، د خوراک نړیوال سازمان (ایف.اې.او) په مالي ملاتړ او د (او.آیچ.ډبلیو) مؤسسې په. . .

شنبه ۱۴۰۳/۹/۳ - ۱۵:۲۱
Background image

د کندهار ښورابک کې د غنمو اصلاح شوي تخم او کیمیاوي سرې د وېش دویمې لړۍ  نوملیکنه پیل شوه

۳ لېندۍ ۱۴۰۳ه‍.ش
۲۱ جُمَادَى الأول ۱۴۴۶ه‍.ق
د کندهار ولایت په ښورابک ولسوالی کې د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست په هڅه او د خوراک نړیوال سازمان (اف. اې. او) په مالي ملاتړ، د (او.. . .

شنبه ۱۴۰۳/۹/۳ - ۱۴:۱۹
Background image

د هلمند کرنې ریاست د زرګونو طبیعي بوټو کرلو بهیر پیل کړ

۳ لېندۍ ۱۴۰۳ه‍.ش
۲۱ جُمَادَى الأول ۱۴۴۶ه‍.ق
د هلمند ولایت کرنې ریاست د طبیعي سرچینو آمریت اړوند د څړځایونو مدیریت بولان مرکزي قوریه کې ۲۰۰ زره نیالګي لکه غز، اوښملغې او شین غزۍ قلمې په. . .

بازگشت