حاصل املوک تخار به یک‌هزار و ۷۰۰ تن رسید

mail-admin
شنبه ۱۳۹۸/۹/۳۰ - ۱۴:۴۷
 حاصل املوک تخار به یک‌هزار و ۷۰۰ تن رسید

هفته‌نامه دهقان/ شفیق‌الله نوری
مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت تخار از افزایش قابل ملاحظه حاصلات املوک در سال جاری خبر می‌دهند و می‌گویند که تقاضای دهقانان برای ایجاد باغ‌های املوک بیش‌تر شده است.
فیض‌الله فروتن آمر امور زراعتی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری تخار املوک را یکی از محصولات تازه رواج‌یافته ولایت تخار می‌داند که در مدت کمی، توجه بیش‌تر باغداران را به خودش جلب کرده است. او می‌افزاید، «از سال ۲۰۱۰ بدین‌سو علاقه‌مندی باغداران به احداث باغ‌های املوک بیش‌تر گردیده و تا حالا بیش از ۵۰۰ جریب باغ املوک به همکاری ریاست زراعت این ولایت ساخته شده است.»
در همین حال باغداران این ولایت از حاصلات باغ‌های املوک‌شان در سال جاری راضی‌اند و از وزارت زراعت می‌خواهند که در ساختن باغ‌های بیش‌تر املوک در این ولایت، با آنان همکاری کند.
عزیزالله یک‌تن از باغداران قریه قزاقان مرکز تخار که از یک جریب زمین، بیش‌تر از ۸۰ سیر املوک یا خرمالو فروخته است. او می‌گوید: «امسال حاصلات ما خوب است و به خاطر این که نهال‌ها را تازه غرس کردیم و یک یا دو سال می‌شود که سر حاصل آمده‌اند، همین مقدار هم زیاد است و ان‌شاءالله که حاصلات در آینده بیش‌تر می‌شود.»
حاجی غلام‌رسول یک‌تن دیگر از باغداران قریه آهن‌دره مرکز تخار می‌گوید: «املوک در محصولات باغی مقام اول را دارد، به خاطر این که مقاومت آن در برابر امراض نظر به دیگر میوه‌جات بیش‌تر است و املوک را کرم نمی‌خورَد، بناً ما هم کم‌تر دواپاشی می‌کنیم.»
حاجی غلام‌رسول می‌افزاید که نهال خرمالو اگر در یک زمین مناسب شانده شود، پس از یک‌سال به حاصل می‌آید و یک میوه با مفاد بیش‌تر است. او گفت: «از ریاست زراعت تخار می‌خواهیم که بخاطر ساختن باغ‌های بیش‌تر خرمالو برای ما همکاری کند.»
در ولایت تخار بیش‌تر پرورش دو نژاد (ورایتی) املوک رواج یافته است که عبارت از تاجیکی و پاکستانی می‌باشد. بیش‌ترین باغ‌های املوک ولایت تخار در ولسوالی‌های دشت قلعه، فرخار، بهارک، خواجه‌غار و مرکز (تالقان) می‌باشد و محصولات آن معمولاً در این ولایت و ولایت‌های همجوار فروخته می‌شود.
آمر امور زراعتی ریاست زراعت تخار می‌گوید، «حاصلات املوک در سال جاری نظر به سال گذشته، بیش‌تر از پنج درصد افزایش یافته و نظر به این که اکثر باغ‌ها در چند سال اخیر ساخته شده‌اند، به تدریج سال به سال میزان تولید افزایش خواهد یافت بناً افزایش خوبی داشته است.»
فروتن می‌افزاید: «آموزش‌های لازم را در زمینه تشویق، ذهنیت‌دهی و دیزاین باغ‌های معیاری املوک برای دهقانان ارائه کرده‌ایم و در آینده هم این همکاری‌ها بیش‌تر خواهد شد.»

تازه ترین اخبار

دوشنبه ۱۴۰۴/۵/۱۳ - ۱۷:۱۱
Background image

د ننګرهار وادي کرنیز شرکت: په هډې فارم ثمرخېلو قوریه کې د پالونیا قلمو روزنه بریالۍ پایله ورکړه


۱۳ زمری ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۰ صَفَر المُظَفَّر ۱۴۴۷ هـ.ق
د ننګرهار وادي کرنیز شرکت د پالونیا ونو د ودې او پراخ ترویج په موخه یو مهم عملي او علمي ګام پورته کړی، چې د هډې فارم ثمرخېلو قوریه کې د. . .

دوشنبه ۱۴۰۴/۵/۱۳ - ۱۷:۱
Background image

ننګرهار ته د پاکستان هېواد څخه په غیر قانونې ډول د خوسکیو واردولو مخه ونیول شوه


۱۳ زمری ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۰ صَفَر المُظَفَّر ۱۴۴۷ هـ.ق
د ننګرهار خوږیاڼو ولسوالی وزیرو تنګي کې یو تن د ۲۹ راسه یو کلنو خوسکیو سره ونیول شو چې د کرمې څخه یي په غیر قانوني لارو ننګرهار ته را. . .

دوشنبه ۱۴۰۴/۵/۱۳ - ۱۵:۲۹
Background image

دهلمند مارجې ولسوالی بزګرانو ته د نباتي ناروغیو مخنیوی په اړه عامه پوهاوی ورکړل شو

۱۳ زمری ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۰ صَفَر المُظَفَّر ۱۴۴۷ هـ.ق
د هلمند ولایت د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ ریاست د کرنیزو چارو امریت اړوند د بوټو ساتنې او قرنطین عمومي مدیریت مسلکي کارکوونکو د مارجې. . .

بازگشت