‎افزایش کشت هنگ و رونق بازار آن در ولایت فاریاب

user-admin
پنجشنبه ۱۴۰۱/۸/۱۹ - ۱۱:۴۰
‎افزایش کشت هنگ و رونق بازار آن در ولایت فاریاب

مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت فاریاب از افزایش کشت انغوزه (هنگ) در این ولایت خبر داده می‌گویند که کشت انغوزه در سال روان در فاریاب افزایش چشمگیر یافته و محصولات آن نیز نتیجه مثبت داشته است.
‎ درعین حال شماری از سرمایه گذاران و دهقانان در این ولایت می‌گویند که کاشت هنگ به خاطر زحمت کم و عواید بالایش بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
‎مولوی نورالهدا متوکل، معاون ریاست زراعت ولایت فاریاب به کلید می‌گوید که کاشت هنگ در فاریاب نسبت به سال‌های گذشته تا دو برابر افزایش یافته و حاصلات آن نیز قناعت بخش است.
‎به گفتهء آقای متوکل دهقانان و زمینداران به دلیل بازار جهانی و در آمد بلند این محصول طبی بهتر است به کشت این نبات رو آورند.
‎معاون ریاست زراعت همچنان اضافه کرد که این اداره در سال روان از اجارۀ ۸۳ هکتار زمین در ۴ ولسوالی از ساحات دولتی که هنگ طبیعی می‌روید ۲ میلیون ۸۰۰ هزار افغانی عواید جمع آوری کرده که نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.
‎“زمین‌های دولتی که کشت طبیعی در آنجا وجود دارد، فعلا حکومت از حاصلاتش عواید بدست می‌آورد. این زمین‌ها در ولسوالی‌های خانچهارباغ٬ بلچراغ٬ پشتونکوت وگرزیوان قرار دارند.”
‎در همین حال شماری از سرمایه گذاران و دهقانان دراین ولایت دلایل رو آوردن بیشتر به کاشت هنگ را در زحمت کم و عواید بلند و چند برابر آن نسبت به دیگر محصولات عنوان کرده و می‌افزایند که این نبات یک‌بار کشت می‌شود و چندین سال حاصل می‌دهد.
‎به‌گفتهء آنان هنگ بازار جهانی و درآمد خوب داشته و با کمترین میزان بارندگی نیز رشد می‌کند.
‎ احمد نواب، یکی از باشنده‌گان فاریاب که در این بخش سرمایه گذاری کرده می‌گوید:” امسال ۱۰ جریب زمین خودرا هنگ کشت کردیم که در سال‌های قبل گندم و زیره کشت می‌کردیم. پیش از این بیشتر از ۲ لک عاید نداشتیم، اما فعلا که هنگ کشت کردیم بیشتر از یک میلیون عاید داریم.”
‎هنگ یک نبات طبی بوده که به هنگ بدبوی نیز معروف است. هنگ از جمله نباتات بومی در فاریاب می‌باشد که در دشت‌ها و کوهستان‌ها رشد می‌کند، اما کاشت تخم و نهال آن به دلیل عواید زیادش نسبت به دیگر نباتات مورد توجه دهقانان قرار گرفته است.
‎گفتنی است که در حال حاضر هزاران جریب زمین آبی و للمی  در فاریاب تحت کشت هنگ قرار دارد.

تازه ترین اخبار

چهارشنبه ۱۴۰۵/۱/۱۲ - ۱۱:۵۴
Background image

د میدان وردګو ولایت نرخ ولسوالی کې د چاپېریال د زرغونتیا په پار سلګونه بې‌مېوې نیالګي ووېشل شول

۱۲ وری ۱۴۰۵ه‍.ش
۱۴ شَوّالُ المُکَرَّم ۱۴۴۷ه‍.ق
د میدان وردګو ولایت نرخ ولسوالی کې د چاپېریال د ښکلا او زرغونتیا د پیاوړتیا په موخه د بې‌مېوې نیالګیو د وېش لړۍ ترسره شوه، چې له مخې یې تر. . .

چهارشنبه ۱۴۰۵/۱/۱۲ - ۱۱:۴۴
Background image

د ننګرهار دکرنې ریاست؛ د مالدارۍ سکتور پیاوړتیا په موخه ناسته ترسره شوه

۱۲ وری ۱۴۰۵ه‍.ش
۱۴ شَوّالُ المُکَرَّم ۱۴۴۷ه‍.ق
د ننګرهار د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست اړوند د څارویو روغتیا او مالدارۍ خدمتونو امر ډاکتر محمد ضمیر بهسودې ددې امریت د مسلکي او. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۱/۱۱ - ۱۴:۵۴
Background image

میدان وردګو کې د زرغونتیا د پیاوړتیا لپاره شاوخوا ۱۵ زره مثمر او غیرمثمر نیالګي ووېشل شول

۱۱ وری ۱۴۰۵ه‍.ش
۱۳ شَوّالُ المُکَرَّم ۱۴۴۷ه‍.ق
د میدان وردګو ولایت په بېلابېلو سیمو کې د چاپېریال د ښکلا، ښایست او زرغونتیا د پیاوړتیا په موخه د نیالګیو د وېش پراخه لړۍ پلې شوې، چې له. . .

بازگشت