کار ساخت سردخانه‌های سیب در بامیان ۴۰ درصد به پیش رفته است

mail-admin
چهارشنبه ۱۳۹۹/۵/۲۹ - ۲۱:۱۹
کار ساخت سردخانه‌های سیب در بامیان ۴۰ درصد به پیش رفته است
۲۹ اسد ۱۳۹۹
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بامیان، می‌گوید که کار ساخت سردخانه‌های جدید سیب در این ولایت، نزدیک به ۴۰ درصد به پیش رفته است.
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، با راه‌اندازی پروژه‌های جدید زراعتی از طریق برنامه مدیریت محصولات زراعتی در دوره‌ی کرونا، کار ساخت ۱۰ سردخانه سیب را نیز در ولایت بامیان آغاز کرد. هر یک از این سردخانه‌ها با ظرفیت نگهداری ۲۵ متریک تُن میوه‌ تازه ساخته می‌شود.
در همین حال، حاجی یوسف مبارز یک باغدار در ولسوالی یکاولنگ که نزدیک به ۱۰ جریب باغ سیب به همکاری پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت ساخته، یک تن از مستفیدشونده‌گان سردخانه‌های جدید در بامیان است. او می‌گوید: «در اوایل کارهای ساخت باغ را به هزینه خودم می‌کردم و کوشش داشتم که با استفاده از تجارب شخصی که از کشور ناروی داشتم، کوشش می‌کردم که کارهای معیاری صورت بگیرد. همین کارهای ابتدایی من باعث شد تا وزارت زراعت از طریق پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری متوجه شد که با من همکار باشد. بخشی از باغ را «NHLP» اعمار کرد و در ضمن ۱۶۰ نهال ناک را بخش ترویج وزارت زراعت به من داد. همین‌ کارها سبب شد که وزارت زراعت یک سردخانه سیب هم برایم بسازد.»
هم‌چنین سید یعقوب نجات، یک کارگر که مصروف ساخت یکی از سردخانه‌های سیب در بامیان است، می‌گوید که راه‌اندازی پروژه‌های جدید باعث ایجاد فرصت‌های کاری شده است.
با این حال، عبدالوهاب محمدی رییس اداره زراعت بامیان، می‌گوید که طی سال‌های اخیر بیش‌تر از شش‌هزار جریب باغ جدید در بامیان ساخته شده است. او گفت: «وزارت زراعت در طی چهار سال اخیر بیش‌تر از شش‌هزار جریب باغ جدید را در سطح ولایت بامیان ساخته است که گامی بسیار مهم در ترویج باغداری و ترویج پرورش و تولید میوه در این ولایت است.»
قبل از این تنها ولسوالی‌های کهمرد و سیغان بامیان، باغ‌های میوه وجود داشت، اما طی سال‌های اخیر فعالیت باغداری در سطح بامیان گسترش یافته است.

تازه ترین اخبار

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۵/۱۴ - ۱۵:۵۶
Background image

د کرنې وزیر د اسلامي همکاریو سازمان له مرستیال سره وکتل

۱۴ زمری ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۱ صَفَر المُظَفَّر ۱۴۴۷ هـ.ق
د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ وزیر مولوي عطاءالله عمري، د خپل کار په دفتر کې د اسلامي همکاریو سازمان له مرستیال خلیل ابراهیم اوکر سره. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۵/۱۴ - ۱۳:۳۸
Background image

پکتیا کې ۱۲۵ تنو مالدارانو  سره د مالدارۍ توکو مرسته وشوه

۱۴ زمری ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۱ صَفَر المُظَفَّر ۱۴۴۷ هـ.ق
د پکتیا د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست له خوا د اړیکو دفتر مؤسسې  په مرسته د دې ولایت د روحانی بابا ولسوالی کې پر ۱۲۵ تنو مالدارانو. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۵/۱۴ - ۱۳:۳۸
Background image

کندهار کې د ۷ ټنه بي کیفیته تورې کیمیاوي سرې د پلور مخه ونیول شوه

۱۴ زمری ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۱ صَفَر المُظَفَّر ۱۴۴۷ هـ.ق
د کندهار د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست د کرنیزو چارو آمریت د معلوماتو له مخې په کندهار کې د ۷ ټنه بي کیفیته تورې کیمیاوي (ډي.ای. پي. . .

بازگشت