گل‌خانه‌هایی که دو برابر کوکنار حاصل می‌دهد

mail-admin
یکشنبه ۱۳۹۹/۳/۲۵ - ۱۲:۳۷
گل‌خانه‌هایی که دو برابر کوکنار حاصل می‌دهد


۲۵ جوزای ۱۳۹۹
گل‌خانه‌هایی که از طریق یکی از پروژه‌های وزارت زراعت (پروژه رشد زراعت و انکشاف روستایی CBARD) در ولسوالی خاک‌سفید ولایت فراه ساخته شده‌، حاصلات آن نزدیک به دو برابر از حاصلات کوکنار می‌رسد.
پیش از این،‌۷۱ گل‌خانه‌ی بزرگ و ۴۸ گل‌خانه‌ی کوچک برای زنان و مردان زراعت‌پیشه در این ولسوالی توسط پروژه رشد زراعت و انکشاف روستایی به منظور برداشت حاصل بیش‌تر از زمین کم، ساخته شده بود که اکنون میزان حاصل این گل‌خانه‌ها دو برابرِ درآمد کشت کوکنار شده است.
نورمحمد یک تن از مستفیدشونده‌گان این گل‌خانه‌ها می‌گوید که قبلاً از هر جریب زمین حدود چهار کیلو گرام کوکنار به دست می‌آورد، اما حالا از یک گل‌خانه ۴۰۰ مترمربعی خود تنها در فصل بهار دو هزار و ۶۴۰ کیلو گرام بادنجان رومی برداشته است. او می‌افزاید که در شش ماه، از فروش محصولات گل‌خانه‌اش ۶۶هزار افغانی به دست آورده است. او در نظر دارد تا در فصل دوم، بادرنگ کشت کند.
عبدالغفار دیگر مستفیدشونده در قریه «کرغند» ولسوالی خاک‌سفید، می‌گوید که کشت کوکنار تاثیرات بدی روی اعضای خانواده‌اش گذاشته است. او که از کشت کوکنار دست برداشته، امسال از ۴۰۰ مترمربع گل‌خانه خود چهار هزار و ۵۰۰ کیلو گرام حاصل گرفته و در شش ماه، ۹۰هزار افغانی درآمد کرده است.
احداث گل‌خانه‌ها در ولسوالی خاک‌سفید، فرصت کاری برای زنان نیز خلق کرده است.
بی‌بی‌گل نوه‌خان، زنی ۳۵ ساله در قریه «غورچی» ولسوالی خاک‌سفید است که اکنون در پنج جریب زمینش، به جای کشت کوکنار سبزیجات کشت می‌کند. او صاحب یک گل‌خانه به مساحت ۶۰ مترمربع است و در فصل اول امسال، بامیه کشت کرده بود. او می‌گوید که در این فصل هشت‌هزار افغانی عاید کرده و در فصل دوم، کدو، پالک، بادنجان سیاه و مرچ می‌کارد.

تازه ترین اخبار

چهارشنبه ۱۴۰۴/۸/۲۸ - ۱۶:۴
Background image

د کندز او بغلان په ولایتونو کې د اوبو ایستلو او کرنیزو ځمکو د اصلاح د دوو پروژو پرانیسته

۲۸ لړم ۱۴۰۴ هـ.ش

۲۸ جُمَادَى الأول ۱۴۴۷ هـ.ق
د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ وزارت د اوبو ایستلو او کرنیزو ځمکو د اصلاح ریاست چارواکي وایي، چې په کندز او بغلان ولایتونو کې دوه مهمې پروژې. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۸/۲۸ - ۱۵:۵۷
Background image

د کرنې وزارت ویاند دهرات په ولایت کې د غواساتنې له فارمونو څخه لیدنه وکړه

۲۸ لړم ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۸ جُمَادَى الأول ۱۴۴۷ هـ.ق
د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ وزارت د اطلاعاتو او عامه پوهاوي رییس مولوی شیرمحمد حاتمي، هرات ولایت ته د خپل سفر په ترڅ کې، د غوا فارمونو له. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۸/۲۸ - ۱۵:۴۶
Background image

دهلمند ناوې ولسوالی کې د غنمو اصلاح شوي تخمونو د وېش لړۍ پيل شوه


۲۸ لړم ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۸ جُمَادَى الأول ۱۴۴۷ هـ.ق
د هلمند ولایت د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست په هڅو، په ناوی ولسوالی کې ۱۵۰۰ کروندګرو ته د دوو جریبو ځمکو لپاره د اصلاح شوو غنمو. . .

بازگشت