علاقه‌مندی دهقانان هرات به کشت لبلبو

mail-admin
دوشنبه ۱۳۹۸/۱۱/۱۴ - ۱۰:۱۹
علاقه‌مندی دهقانان هرات به کشت لبلبو

هفته‌نامه دهقان / شفیق نوری
مسوولان ریاست زراعت،‌ آبیاری و مالداری ولایت هرات از افزایش ۱۲.۵ درصدی حاصلات لبلبو در سال جاری در حالی خبر می‌دهند که دهقانان این ولایت از وزارت زراعت می‌خواهند برای افزایش ساحه کشت و تولید این تولید با آن‌ها همکاری کنند.
بشیراحمد احمدی آمر امور زراعتی ولایت هرات کم بودن ساحه کشت و تولید لبلبو در این ولایت را تائید می‌کند و می‌گوید: «ساحه کشت و تولید لبلبو در سال جاری در این ولایت ۳۲۷ هکتار و میزان حاصلات به دست آمده از آن به پنج هزار و ۵۵۹ متریک تن می‌رسد و با توجه به عدم استفاده صنعتی از این محصول، اداره زراعت کدام فعالیتی در این بخش ندارد اما نظر به علاقه‌مندی دهقانان ما آماده هرگونه همکاری با آنان هستیم.»
این در حالی است که در سال پار از ۳۰۸ هکتار زمین تحت کشت لبلبو چهار هزار و ۸۶۰ متریک تن لبلبو به دست آمده بود و امسال به دلیل علاقه‌مندی دهقانان و موجودیت آب و هوای مناسب حاصلات لبلبو ۱۲.۵ درصد نظر به سال قبل افزایش یافته است.
در همین حال دهقانان لبلبوکار این ولایت از کشت این محصول و حاصلات به دست آمده از آن راضی هستند. عبدالظاهر یک‌تن از دهقانان ولسوالی گزره هرات که از دو جریب زمین ۱۰ تُن لبلبو به دست آورده است، می‌گوید: «از سال ۱۳۵۷ تخم لبلوی قندی برای ما توسط کوپراتیف‌ها توزیع شد و ما لبلبو را کشت کردیم که بعد از آن انقلاب شروع شد و حالا از سال ۱۳۹۵ به این طرف لبلبو کشت می‌کنیم و در دو فصل لبلبو می‌کاریم که بیش‌تر فصل بهاری آن حاصل خوب می‌دهد که از سیر ۵۰ تا ۷۰ افغانی آن را می‌فروشیم.»

عبدالظاهر از وزارت زراعت می‌خواهد که برای افزایش تولید و ساحه کشت لبلبو به آن‌ها تخم اصلاح‌شده و کود کیمیایی کمک کند تا بتوانند حاصلات بیش‌تر به دست بیاورند.

عبدالقیوم یک‌تن دیگر از این دهقانان می‌گوید: «کشت لبلبو بی‌زحمت است و حاصل خوب می‌دهد و اگر شرکتی باشد که به خاطر تولید قند و شکر از لبلبوی دهقانان هرات استفاده کند درآمد ما بیش‌تر می‌شود.»

نژاد(ورایتی)های قندی و علوفه‌ای لبلبو در ولسوالی‌های انجیل و گزره ولایت هرات بیش‌تر زرع می‌شود که از نوع قندی آن به منظور غذای انسانی و از ورایتی علوفه‌ای آن به هدف خوراکه حیوانات استفاده می‌شود.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۵/۵/۲۲ - ۱۴:۳۱
Background image

ننګرهار کې ۴۰۰ زره غټو څارویو ته د پوستکي د دانو ناروغۍ واکسین پلې کېږي


٢٢ زمری ۱۴۰۵ هـ.ش
٢٩ صَفَر المُظَفَّر ۱۴۴۸ هـ.ق
ننګرهار ولایت کې د مالدارۍ سکتور د پیاوړتیا او د غټو څارویو د پوستکي د دانو ناروغۍ د مخنیوي په موخه ۴۰۰ زره دوزه واکسین د غواګانو او. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۵/۲۲ - ۱۱:۳۶
Background image

کونړ  کې ۶۵ بزګرانو ته د جوارو، لوبیا او شولو ننداریزو کروندو لپاره د کرنیزو توکو وېش

٢۲ زمری ۱۴۰۵ هـ.ش
٢۹ صَفَر المُظَفَّر ۱۴۴۸ هـ.ق
د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ وزارت د پراختیايي بودیجې په چوکاټ کې، د کونړ ولایت د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست د کرنیزو خدماتو. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۵/۲۲ - ۸:۳۰
Background image

د افغانستان د کرنیزو او مالدارۍ محصولاتو له نړۍوال نندارتون څخه د ایراني پلاوي لیدنه 

۲۲ زمری ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۸صَفَر المُظَفَّر ۱۴۴۸ هـ.ق
 د ایران د اسلامي جمهوریت لوړپوړي پلاوي، چې مشري یې د ایران د کرنې جهاد وزیر غلامرضا نوري قزلجه کوله، د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ وزارت. . .

بازگشت