ایجاد فارم پرورش ماهی قزل‌آلا در ولسوالی کشم ولایت بدخشان

mail-admin
چهارشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۶ - ۹:۲۷
ایجاد فارم پرورش ماهی قزل‌آلا در ولسوالی کشم ولایت بدخشان

یک فارم پرورش ماهی سردآبه (قزل‌آلا) «خال‌ماهی»، با هزینه مجموعی ۷ میلیون افغانی در قریه کنگورچی ولسوالی کشم ولایت بدخشان در همکاری ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ایجاد و به بهره‌برداری سپرده شده است.
این فارم به ابتکار و سرمایه‌گذاری شخصی عزیزالله نظیری و در همکاری ریاست زراعت ولایت بدخشان ایجاد گردیده است. وی گفته است که این مهارت و تجربه را در کشور ایران فرا گرفته و پس از بازگشت به کشور، آن را در ولایت بدخشان تطبیق کرده است. به گفته مسئول این فارم، ظرفیت تولید سالانه آن به ۱۰ تُن ماهی می‌رسد و تولیدات آن علاوه بر بدخشان، به ولایات همجوار از جمله بلخ (مزارشریف)، کابل و سالنگ‌ها نیز عرضه می‌گردد.
ماهی قزل‌آلا به دلیل طعم لذیذ و کیفیت بالا از جمله ماهیان کم‌نظیر به شمار می‌رود که بیشتر در آب‌های سرد پرورش می‌یابد و در ولسوالی‌های سرحدی بدخشان نیز به‌گونه طبیعی یافت می‌شود. مردم نیز علاقه‌مندی زیادی به مصرف این نوع ماهی دارند.
مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان از این ابتکار حمایت کرده و سایر سرمایه‌گذاران را تشویق نموده‌اند تا با در نظر داشت شرایط اقلیمی مناسب و موجودیت منابع آب سرد، در بخش آبزی‌پروری سرمایه‌گذاری نمایند. به گفته آنان، این روند می‌تواند در رشد سکتور آبزی‌پروری، افزایش تولید گوشت ماهی و بهبود وضعیت اقتصادی مردم نقش مؤثر ایفا کند.
همچنان در این فارم، چوچه‌ماهی نیز پرورش داده می‌شود و فارم‌داران از ولایات همجوار جهت خرید و تربیه آن مراجعه می‌نمایند. این ظرفیت در بسیاری از فارم‌های مشابه در کشور کمتر دیده می‌شود.
مسئول فارم از امارت اسلامی افغانستان، دونرها و نهادهای همکار میخواهد تا در زمینه تجهیز سیستم برقی این فارم از طریق انرژی سولری همکاری نمایند؛ زیرا در حال حاضر نبود برق مناسب یکی از چالش‌های اساسی بوده و استفاده از جنراتور هزینه‌های عملیاتی را افزایش داده است.

تازه ترین اخبار

شنبه ۱۴۰۵/۸/۱۶ - ۱۴:۲۶
Background image

لغمان کې ۵۰۰ مالدارانو ته د څارویو د خوراکي توکو او نغدي مرستو  وېش لړۍ پیل شوه

۱۶ لړم ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۶ جُمَادَى الأول ۱۴۴۸ هـ.ق
د لغمان ولایت د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ ریاست تر چتر لاندې، د خوړو او کرنې ادارې «اف‌اې‎او» په مالي ملاتړ او د «اکشن‌اېډ» مؤسسې په تخنیکي. . .

شنبه ۱۴۰۵/۸/۱۶ - ۱۱:۲۳
Background image

فراه کې پر سلګونو بزګرانو د اصلاح شويو غنمو تخمونو وېشل لړی پیل شوه

۱۶ لړم ۱۴۰۵ هـ.ش 
۲۶  جمادالاول ۱۴۴۸ هـ.ق
د فراه ولایت د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست په هڅو، د ملګرو ملتونو د خوړو او کرنې ادارې «اف‌اې‌او» په مالي ملاتړ او د «سي‌اچ‌اې» مؤسسې په. . .

شنبه ۱۴۰۵/۸/۱۶ - ۹:۴۳
Background image

د کرنې او مالدارۍ مرستیال د یوه رسمي پلاوي په مشرۍ ازبیکستان ته ولاړ

۱۶ لړم ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۶ جُمَادَى الأول ۱۴۴۸ هـ.ق
د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ وزارت د کرنې او مالدارۍ مرستیال مولوي صدراعظم عثماني، د ازبیکستان د کرنې وزارت په رسمي بلنه، د یوه رسمي پلاوي. . .

بازگشت