ننګرهار کې د انجې کرکېله ډېره شوې

mail-admin
یکشنبه ۱۴۰۴/۱/۳۱ - ۱۵:۳۱
ننګرهار کې د انجې کرکېله ډېره شوې

۳۱ وری ۱۴۰۴ ه‍.ش
۲۲ شَوّالُ المُکَرَّم ۱۴۴۶ه‍.ق
ننګرهار کې د بزګرانو اقتصادي پياوړتیا په موخه د انجې طبي بوټي ترویج پيل شوی. د مسوولینو په خبره د دغه ولایت په بهسود، سره رود، ګوشتې، حسارک، کوټ او هسکې مېنې ولسوالیو کې د بزګرانو اقتصادي پياوړتیا په موخه د انجې بوټي کر او ترویج پيل شوی دی. اوس مهال یادو ولسوالیو کې پر څه باندې ۴۲ جریبه ځمکه باندې انجه کرل شوې ده. 
د ننګرهار کرنې،اوبولګولو او مالدارۍ ریاست د معلوماتو په اساس د ننګرهار په سره رود، بهسود، ګوشته، حصارک، کوټ، پچیراګام او هسکي مېني ولسوالیو کې پر ۴۲.۲ جریبه ځمکه اینجه کرل شوي، چې د اټکل لمخې به ۶۳۰ کیلو ګرامه حاصل ورکړي.
تېر کال پر ۳۵.۲ جریبه ځمکه کرل شوې وه، چې ۵۲۰ کیلو ګرامه حاصل یې ورکړې وو.
اینجه د کوکنارو یو ښه بدیل نبات دي، چې د کوکنارو په پرتله یې عاید څو چنده زیاته ده؛یو جریب رسیدلې اینجه د۱۵۰ څخه تر ۱۸۰ کیلو ګرامه حاصل ورکوي.
د ننګرهار ولایت اقلیمي شرایط د اینجی د کرلو لپاره مناسبه ده، دننګرهار د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ ریاست هڅه کوي په هغو ولسوالیو کې چې اینجه ښه نتیجه ورکوي ترویج کړي.
اینجه یو طبي بوټي دي چې درملو ترڅنګ په صنعت کې هم په زیاته کچه کارول کیږي او خورا ښه مارکیټ لري.

تازه ترین اخبار

یکشنبه ۱۴۰۴/۱/۳۱ - ۱۵:۳۲
Background image

د امارتي ادارو ګډ پلاوي د ځمکو د شخړو د څېړنې په موخه د پکتیکا تروې ولسوالۍ ته سفر وکړ

  ۳۱ وری ۱۴۰۴ ه‍.ش
۲۲ شَوّالُ المُکَرَّم ۱۴۴۶ه‍.ق
د پکتیکا د کرنې رئیس مولوي محمدزمان عمري، د سرحدونو وزارت مرستیال شیخ محمد اسماعیل غزنوي او د خوست د کرنې رئیس مولوي شیرمحمد ذبیح د. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۱/۳۱ - ۱۵:۳۱
Background image

ننګرهار کې د انجې کرکېله ډېره شوې

۳۱ وری ۱۴۰۴ ه‍.ش
۲۲ شَوّالُ المُکَرَّم ۱۴۴۶ه‍.ق
ننګرهار کې د بزګرانو اقتصادي پياوړتیا په موخه د انجې طبي بوټي ترویج پيل شوی. د مسوولینو په خبره د دغه ولایت په بهسود، سره رود، ګوشتې،. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۱/۳۱ - ۱۵:۲۹
Background image

نورستان کې د سبو ننداریزې کروندې جوړې شوي

۳۱ وری ۱۴۰۴ ه‍.ش
۲۲ شَوّالُ المُکَرَّم ۱۴۴۶ه‍.ق
د نورستان دکرنې، اوبولګولو او مالدارۍ ریاست چارواکي وایي، چې د یاد ریاست په انګړ کې د بادرنګو، کچالو، مټر، سره ملۍ، پالک او یوشمېر نورو. . .

بازگشت