دایکندي کې د مڼو د سړوخونو لرونکي له خپلو سړو خونو راضي دي

mail-admin
پنجشنبه ۱۳۹۹/۱۲/۱۴ - ۱۲:۳۷
سردخانه‌داران از سردخانه‌های سیب در دایکندی راضی‌اند

۱۴ کب ۱۳۹۹
د دایکندي ولایت د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ رییس سید عبدالواحد فیروزي، ددې ولایت د مڼو له درې سړو خونو څخه تر نظارت وروسته وایي، چې د مڼو د سړوخونو خاوندان له خپلو سړو خونو خوښ او راضي دي.
ښاغلي فیروزي د یادو سړوخونو د مالکانو په حواله وایي، کومې مڼې چې په دغو سړوخونو کې ساتل شوي دي، په بشپړ ډول روغ پاتې دي او له کوم وخت څخه چې سړوخونوته راوړل شوي دي په یادو محصولاتو کې تر دې دمه هیڅ ډول بدلون نه دي رامنځته شوي.
د دایکندي د کرنې رییس زیاته کړه: «د سړو خونو خاوندان زیاته کړه، چې سړې خونې په دې ولایت کې ښې پایلې ورکړي دي او د کرنې وزارت د مشرتاله له پاملرنې څخه یې مننه وکړه.»
د یادونې وړ ده، چې دایکندي د سړو ولایتونو په ډله کې ده او د مڼو د حاصل ټولولو په وخت یو من مڼه په ۷۰ افغانۍ خرڅېږي خو اوس همدا مڼه چې په سړو خونو کې ساتل شوي دي په بازار کې من په ۲۰۰ افغانۍ خرڅېږي. د هرې ورځې په تېرېدو سره ددې محصول بیه زیاتېږي.
دغه راز بڼوال په راتلونکي کلونو کې د نورو سړوخونو د جوړېدو غوښتونکي دي.

تازه ترین اخبار

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۹/۱۸ - ۱۱:۱۴
Background image

لغمان کې ۱۷۵ کورنیو ته د سبو او مېوو د پروسس توکو ویش لړۍ پیل شوه

د لغمان د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ ریاست تر چتر لاندې، د نه انلوس مؤسسې په تخنیکي همکارۍ او د ایټالیوي ټولنې په مالي ملاتړ، د مرکز مهترلام اړوند ۱۷۵ مستحقو کورنیو ته د سبو او مېوو د. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۹/۱۸ - ۱۱:۱۰
Background image

کندهار کې د مرخیړیو لومړني حاصلات راټول شول؛ د کوکنارو پر وړاندې بدیل کښت ته نوې هیلې

کندهار کې د مرخیړي کرنې لومړني حاصلات په بریالیتوب راټول شوي، چې د بزګرانو خوښۍ یې زیاتې کړې او د کوکنارو لپاره یې عملي بدیل ثابت کړی. چارواکي وايي دا پروګرام به د بزګرانو اقتصاد پیاوړی. . .

دوشنبه ۱۴۰۴/۹/۱۷ - ۱۴:۴۵
Background image

ننګرهار کې د دوه میلیونه ډالرو په لګښت د غوړیو ستره کارخونه پرانیستل شوه؛ سلګونو کسانو ته د کار زمینه برابره شوه

۱۷ لیندۍ ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۷ جُمَادَى الثاني ۱۴۴۷ هـ.ق
په ننګرهار ولایت کې د المعیار په نوم د غوړیو او کنجاړو ستره تولیدي فابریکه رسماً په فعالیت پیل کړی، چې د تیلي نباتاتو د پروسس لوړه وړتیا. . .

بازگشت