حاصلات بی‌سابقه باغ‌های شفتالو در ولایت کندز

mail-admin
چهارشنبه ۱۳۹۸/۵/۲ - ۱۲:۳
کندز

اول اسد ۱۳۹۸
کندز در شمال‌شرق، آب‌وهوا و زمین‌های مناسب برای میوه‌جات به خصوص شفتالو دارد. حاصلات امسال باغ‌های شفتالو به تناسب سال‌های گذشته به گفته‌ی باغداران و مسوولان بی‌پیشنه بوده است.
پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت در این ولایت، صدها جریب زمین و انواع باغ‌های شفتالو احداث کرده است که یکی از این باغ‌ها، باغ شفتالو فضل‌واحد در منطقه شنه‌تپه ولسوالی علی‌آباد ولایت واقع شده است. منطقه‌ای ناامن و با حضور طالبان. اما کارمندان پروژه ملی باغداری و مالداری خدمات وزارت زراعت را برای باغداران از جمله فضل‌واحد در این منطقه به صورت بسیار درست رسانیده‌اند.
فضل‌واحد در صحبت با مسوول اطلاعات و ارتباطات پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت در زون شمال و شمال‌شرق می‌گوید که او در گذشته هیچ نوع آگاهی درباره‌ی مسایل باغداری نداشت اما بعد از شامل شدن در گروپ باغداری پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری و احداث یک جریب باغ شفتالوی ترکی در زمینش، توانست که بیش‌تر روش‌های باغداری را به شکل نظری و عملی بیاموزد.
او که مرد بی‌سوادی است، اما فکر بسیار عالی دارد. می‌گوید در سال جاری حاصل یک جریب شفتالو را ۱۵۰ هزار افغانی فروخته است که در گذشته این رقم بالاتر از ۱۰ هزار افغانی نبود.
فضل‌واحد می گوید در سال جاری حاصلات باغ شفتالوی او، بسیار خوب بوده که به تناسب سال گذشته تقریباً دوبرابر شده است. او دلیل این افزایش را در حاصلات باغ شفتالوی خود، مراقبت درست از باغش می‌داند و از خدمات پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت که برایش عرضه شده است، بسیار خرسند است.
به غیر از فضل‌واحد باغداران زیاد دیگری نیز امسال از حاصلات باغ‌های شفتالویی که از سوی پروژه ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت برای‌شان احداث شده، بسیار خرسند اند.
در حال حاضر قیمت یک کیلو شفتالو در بازارهای کندز ۸۰ تا ۹۰ افغانی است، که بازار خیلی مناسب نیز دارد.

تازه ترین اخبار

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۸/۱۲ - ۱۵:۵۳
Background image

د اداري بهیرونو د ساده کولو او مراجعینو ته د خدمتونو د اسانتیا په موخه د کرنې وزارت هڅې

۱۲ لړم ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۲ جُمَادَى الأول ۱۴۴۸ هـ.ق
د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ وزارت د اداري بهیرونو د ساده کولو کمېټې، د کاري پروسو د اصلاح او مراجعینو ته د لا زیاتو اسانتیاوو د برابرولو. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۸/۱۲ - ۱۱:۴۲
Background image

د ننګرهار بټي کوټ کې د اوبو ایستلو کانال د پاکولو چارې پیل شوې

۱۲ لړم ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۲ جُمَادَى الأول ۱۴۴۸ هـ.ق
د ننګرهار ولایت د بټي کوټ ولسوالی د غازي‌آباد د ملایانو کلي د اوبو ایستلو کانال (زابر) د پاکولو پروژې چارې د ننګرهار دکرنې ریاست د قدرتي. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۸/۱۲ - ۱۰:۸
Background image

خوست کې د درېیو انسټیټونو محصلینو ته په کرنیزو، مالدارۍ او ځنګلونو برخو کې عملي او مسلکي روزنه ورکول کېږي

۱۲ لړم ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۲ جُمَادَى الأول ۱۴۴۸ هـ.ق
خوست ولایت کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست له لوري د درېیو انسټیټونو محصلینو ته د کرنیزو علومو، مالدارۍ او ځنګلونو په برخو کې عملي روزنه. . .

بازگشت