فراوانی تولید گلپی در کندز: ۴۰ درصد حاصلات در بیرون از ولایت مصرف می‌شود

mail-admin
یکشنبه ۱۳۹۹/۹/۳۰ - ۱۱:۸
فراوانی تولید گلپی در کندز: ۴۰ درصد حاصلات در بیرون از ولایت مصرف می‌شود

۳۰ قوس ۱۳۹۹
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندز، می‌گوید که امسال  ده‌ها هکتار زمین در این ولایت گلپی کشت شده است. این ریاست پیش‌بینی کرده که از این ساحه بیش از یک‌هزار  تُن حاصل به دست می‌آید.
عبدالهای قرلق رییس زراعت ولایت کندز، می‌گوید که میزان حاصلات گُلپی در این ولایت امسال در مقایسه با سال گذشته افزایش خواهد داشت. او گفت آب‌وهوای مناسب برای کشت گُلپی، افزایش علاقه‌مندی دهقانان و گسترش ساحه‌ی کشت از دلایل عمده‌ی افزایش حاصلات گلپی است.
رییس زراعت کندز گفت که سال گذشته در حدود ۴۴ هکتار زمین گلپی کشت شده بود و از آن در حدود یک‌هزار و ۱۲۲ متریک تُن حاصل به دست آمد.
مرکز کندز و ولسوالی‌های علی‌آباد، خان‌آباد، امام‌‌صاحب و چهاردره از جمله مناطقی‌اند که بیش‌ترین گلپی را تولید می‌کنند. آقای قرلق می‌گوید از هر جریب زمین در این ولایت به طور اوسط ۷۳۰ سیر، معادل پنج هزار و ۱۱۰ کیلو گلپی حاصل به دست می‌آید. به گفته وی، مارکیت‌های داخلی و ولایت‌های همجوار مراکز فروش این محصول می‌باشد و حدود ۶۰ درصد آن در داخل ولایت مصرف و ۴۰ درصد دیگر به ولایات هم‌جوار از جمله کابل به مصرف می‌رسد.
توزیع وسایل جدید زراعتی، آموزش روش‌های جدید و راهنمایی‌های تخنیکی از جمله کارهایی است که ریاست زراعت کندز برای دهقانان گلپی‌کار انجام داده است.
کندز، یکی از ولایات شمال‌شرقی کشور است که حدود ۷۰ الی ۷۵ درصد مردم آن، به زراعت و مالدارى مشغول‌اند و از شمار ولایت‌هایی است که بیش‌ترین گلپی را سالانه تولید می‌کند.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۵/۳/۲۱ - ۱۲:۲۵
Background image

د نورستان په مرکز پارون کې د وټرنرۍ کلینیکونو د معیاري کولو لپاره عصري تجهیزات او وسایل ووېشل شول

۲۱ برګولی ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۵ ذُوالحجّة ۱۴۴۷ هـ.ق
د نورستان ولایت د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ ریاست د مالدارۍ او حیواني روغتیا آمریت په همغږۍ او د «ډي‌ارسي» مؤسسې په مالي او تخنیکي ملاتړ، د. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۳/۲۱ - ۱۰:۲۱
Background image

د کرنې وزارت د اراضۍ ریاست له‌خوا برېښنا شرکت ته ځمکه ولېږدول شوه 

۲۱ برګولی ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۵ ذُوالحجّة ۱۴۴۷ هـ.ق
د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ وزارت د اراضۍ ریاست د ځمکو د انتقال او وېش رياست کې جوړه شوې غونډه کې، چې د ځمکو د انتقال او وېش رییس حافظ. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۳/۲۱ - ۱۰:۹
Background image

د لغمان د کرنې رییس د «آیسو» مؤسسې د کرنیزو پروژو له مسؤل سره وکتل

۲۱ برګولی ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۵ ذُوالحجّة ۱۴۴۷ هـ.ق
د لغمان د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ رییس، مولوي سلیمان ایمن، د خپل کارپه دفتر کې د «آیسو» مؤسسې د کرنیزو پروژو له مسؤل، انجنیر فضل الحق وفا،. . .

بازگشت