کار تطبیق ٣٥ پروژه زراعتی در نیمروز تا ۵۰ درصد تکمیل شده است

mail-admin
شنبه ۱۳۹۹/۶/۱۵ - ۲۱:۳۱
کار تطبیق ٣٥ پروژه زراعتی در نیمروز تا ۵۰ درصد تکمیل شده است
کار تطبیق ۳۵ پروژه، در بخش مدیریت محصولات زراعتی در ولایت نیمروز تا ۵۰ درصد تکمیل گردیده است.
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به منظور رشد زراعت و حمایت از دهقانان در مرکز و ولایات پروژه‌هایی را در بخش مدیریت محصولات زراعتی روی دست گرفته است، تا دهقانان بتوانند محصولات زراعتی‌شان را در وقت مناسب به قیمت خوب بفروشند.
رییس زراعت ولایت نیمروز می‌گوید: «در این ولایت کار روی ۳۵ پروژه زراعتی، که شامل ۲۰ کشمش‌خانه، که هر کدام آن ظرفیت تبدیل ۱۰ تن انگور را به کشمش دارد و ۱۵ ذخیره‌گاه، که هر ذخیره‌گاه ظرفیت پنج تن پیاز را دارد، جریان دارد و کار عملی این پروژه تا ۵۰ درصد پیش رفته است.»
به گفته‌ی رییس زراعت ولایت نیمروز کار این پروژه‌ها تا ۴۰ روز آینده تمام و به بهره‌برداری سپرده می‌شود.
حاجی مجید باشنده ولسوالی چخانسور ولایت نیمروز، یک‌تن از مستفیدشونده‌گان این پروژه‌ها است، می‌گوید: «من در منطقه سه جریب زمین را تاک انگور غرس کردم و هر سال انگورهای‌شان قبل از این که خراب شود به قیمت پایین می‌فروختم و حالا با ایجاد کشکمش‌خانه سال آینده تصمیم دارم در کنار تاک‌های قبلی‌مان سه جریب تاک جدید نیز بسازم.»
حاجی عوض باشنده ولسوالی خاش‌رود یکی دیگر از مستفیدشونده‌گان می‌گوید: «در حدود ۲۲ جریب تاک انگور داریم که هشت جریب آن به ثمر نشسته است، در ولایت نیمروز انگور اکثر تاک‌داران به خاطر نبود بازار خوب و ارزش پایین انگور تقریباً نصف آن فاسد می‌شود، خودم قبل از ساختن کشمش‌خانه عصری از کشمش‌خانه که به شکل سنتی از خار ساخته بودم، استفاده می‌کردم، پس از تکمیل شدن کار کشمش‌خانه عصری ما تاک‌داران ولایت نیمروز تا دو برابر مفاد از تاکستان‌های خود به دست می‌آوریم.»
هزینه‌ی مجموعی این پروژه‌ها به ١٤ میلیون و ۹۵ هزار و ٨٦٠ افغانی می‌رسد، که ۱۰ فی‌صد آن از سوی باغداران این ولایت پرداخت می‌شود.
این پروژه‌ها در مرکز ولایت و ولسوالی‌های خاش‌رود، چهار برجک و چخانسور این ولایت قرار دارد و با تکمیل شدن این پروژه‌ها ٣٥ تن باغدار و دهقان، به صورت مستقیم از این پروژه‌ها مستفید می‌شوند و برای افراد دیگر نیز زمینه‌ی اشتغال غیرمستقیم فراهم می‌گردد.
هفته‌نامه‌ی دهقان، نعیم رضایی

تازه ترین اخبار

چهارشنبه ۱۴۰۵/۴/۳۱ - ۱۵:۴۴
Background image

د پکتیا په زرمت او روحاني بابا ولسوالیو کې پر ځنګل‌دارۍ ټولنو ۷۳۶ لمریز نغري ووېشل شول

۳۱ چنګاښ ۱۴۰۵ هـ.ش
۷ صَفَر المُظَفَّر ۱۴۴۸ هـ.ق
د پکتیا ولایت د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست د اړیکو دفتر له لوري د زرمت او روحاني بابا ولسوالیو په اړوند سیمو کې د ځنګل‌دارۍ ټولنو. . .

چهارشنبه ۱۴۰۵/۴/۳۱ - ۱۵:۴۲
Background image

کندهار کې د پاکستاني کرنیزو درملو او ګامېښو د قاچاق مخه ونیول شوه

۳۱ چنګاښ ۱۴۰۵ هـ.ش
۷ صَفَر المُظَفَّر ۱۴۴۸ هـ.ق
د کندهار د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست تر رهبرۍ لاندې، د بوټې ژغورنې مدیریت د قرنطین مسؤلینو او د سپین بولدک ولسوالی امنیتي ځواکونو. . .

چهارشنبه ۱۴۰۵/۴/۳۱ - ۹:۳۵
Background image

د کرنې وزارت مرستیال په کندهار کې د ۵۰۰ زره امریکایي ډالرو په ارزښت د ستر چکډېم د جوړولو چارې پرانیستې

۳۱ چنګاښ ۱۴۰۵ هـ.ش
۷ صَفَر المُظَفَّر ۱۴۴۸ هـ.ق
د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ وزارت د کرنې او مالدارۍ مرستیال، مولوي صدراعظم عثماني، کندهار ولایت ته د خپل سفر په ترڅ کې د شاولیکوټ. . .

بازگشت