نتیجه‌ی باغداری مدرن به جای سنتی: حاصل باغ‌های عبدالحق ۷۶ ساله، ۷۰ درصد افزایش یافته است

content_admin
شنبه ۱۳۹۸/۹/۹ - ۱۰:۴۰
نتیجه‌ی باغداری مدرن به جای سنتی: حاصل باغ‌های عبدالحق ۷۶ ساله، ۷۰ درصد افزایش یافته است

عبدالحق نام دارد و باشنده‌ی مرکز ولسوالی امام‌صاحب ولایت کندز است. عبدالحق ۷۶ ساله است و از گذشته‌های دور به پیشه‌ی دهقانی به خصوص باغداری مصروف بوده و به گفته خودش ریش‌اش را در همین راه سفید کرده است.
او در گذشته‌ها باغداری را به شکل سنتی ادامه می‌داد تا این که پنج سال قبل از امروز شامل برنامه‌ی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت شد.
عبدالحق در حال حاضر ۲۰ جریب باغ انگور، شفتالو، انواع ناک و املوک دارد. میوه‌جاتی که در ولسوالی امام‌صاحب ولایت کندز خیلی نتیجه عالی می‌دهد.
عبدالحق می‌گوید از زمانی که شامل برنامه‌ی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت گردیده سال به سال حاصلات به دست آمده از زمین‌اش بلند می‌رود و در سال روان میلادی حاصلات اکثر میوه‌های باغ او، تا ۷۰ درصد افزایش یافته است.
او می‌گوید حالا می‌تواند پول زیادی از حاصلات زمینش به دست بیاورَد، چیزی که در گذشته برایش تنها یک رویا بود.
به گفته‌ی عبدالحق، فعالیت‌های برنامه‌ی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت به غیر از وی، برای ساکنان ولسوالی امام‌صاحب در بخش‌های مالداری و باغداری خیلی ثمربخش بوده و صدها خانواده از این خدمات ارزشمند و مفید در حال حاضر روزگارشان را می‌گذرانند.
او از وزارت زراعت و نهادهای کمک‌رسان می‌خواهد که یگانه راه ساده تامین صلح و از بین رفتن مواد مخدر، ادامه‌ی عرضه این خدمات برای قشر دهقان و مالدار است که اکثریت جمعیت کشور را نیز تشکیل می‌دهند.

تازه ترین اخبار

چهارشنبه ۱۴۰۴/۷/۳۰ - ۱۴:۲۹
Background image

دکرنې وزارت کې د یوشمېر کورنیو او بهرنیو ادارو د چارواکو په شتون کې د بدیل معیشت ورکشاپ ترسره شو

۳۰ تله ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۹ رَبِیعُ الْثاني ۱۴۴۷ هـ.ق
دکرنې، اوبولګولو او مالدارۍ، صنعت او سوداګرۍ، اوبو او انرژۍ، کورنیو چارو، د کلیو د پراختیا او بیارغونې، د کار او ټولنیزو چارو او عامې. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۷/۳۰ - ۱۲:۴۵
Background image

د هلمند مارجه کې د خرما ۱۰۰ جریبه بڼ جوړېږي

۳۰ تله ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۹ رَبِیعُ الْثاني ۱۴۴۷ هـ.ق
د هلمند ولایت د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ ریاست په هڅونه او همارۍ یو تن ځايي پانګوال غواړي د مارجې ولسوالی په ۱۰۰ جریبه ځمکه کې د خرما بڼ. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۷/۳۰ - ۱۱:۲
Background image

د لغمان بادپښ ولسوالی کې پر لسګونو بزګرانو د غنمو اصلاح شویو تخمونو او کیمیاوي سرو وېش لړۍ پیل شوه

۳۰ تله ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۹ رَبِیعُ الْثاني ۱۴۴۷ هـ.ق
د لغمان د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ ریاست له لوري، د افغانستان د نابینایانو مؤسسې  «اې.بي.ام» په تخنیکي همکارۍ او د ملګرو ملتونو دخوړو. . .

بازگشت