حاصلات کچالوی نورستان ۲۰ درصد افزایش یافته است

content_admin
شنبه ۱۳۹۸/۸/۲۵ - ۱۵:۲۷
حاصلات کچالوی نورستان ۲۰ درصد افزایش یافته است


مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری نورستان می‌گویند که امسال حاصلات کچالو نسبت به سال قبل افزایش داشته و میزان تولید آن به چهار هزار و ۵۱۰ تن رسیده است.
عبدالوهاب نسیمی رییس زراعت ولایت نورستان بازار خوب کچالو را در این ولایت و انتقال کچالو به ولایت کنر و دیگر ولایات را دلیل افزایش تولید کچالو در سال جاری می‌داند و می‌‌گوید: «امسال ساحه کشت کچالو تا ۳۰ هکتار افزایش یافته و در حدود ۲۰۵ هکتار تحت کشت این محصول می‌باشد و میزان تولید هم بیش‌تر از ۲۰ درصد نظر به سال پار افزایش را نشان می‌دهد.» آقای نسیمی می‌افزاید: «بیش‌ترین برداشت کچالو از پارون، مرکز این ولایت صورت گرفته است.»
این در حالی است که سال پار به خاطر خشک‌سالی ساحه‌ی کشت کچالو در نورستان ۱۷۵ هکتار و میزان تولید آن سه هزار و ۴۸۰ تن بود.

دهقانان این ولایت علت افزایش محصولات‌شان را علاقه‌مندی به کشت کچالو، بازار خوب کچالو و مشوره‌های فنی ریاست زراعت می‌دانند. عبدالله یک‌تن از این دهقانان در قریه پرولز مرکز نورستان می‌گوید: «ریزش باران‌ها در سال جاری باعث شد که ما کچالوی بیش‌تر کشت کنیم و هم‌چنان توزیع کود کیمیایی و مشورت‌هایی که از ریاست زراعت به ما داده شد، باعث گردید امسال حاصلات ما زیاد شود.»

نورستان از ولایت‌هایی است که به خاطر دشوارگذر بودن راه‌های آن، محصولات زراعتی‌اش کم‌تر به مرکز و خارج از کشور صادر می‌‌گردد. از همین رو بیش‌ترین محصولات آن در همان ولایت و ولایت‌های همجوار فروخته می‌شود.

در این ولایت قیمت یک سیر (۷ کیلو) کچالو در حدود ۸۰-۱۰۰ افغانی بود است. حاصلات خوب کچالو، دهقانان این ولایت را از عواید آن راضی ساخته است. دهقانان این ولایت زمین‌های‌شان را برای کشت کچالو مناسب می‌دانند و خواهان توجه بیش‌تر وزارت زراعت برای افزایش ساحه کشت و تولید این محصول در نورستان‌اند تا بتوانند درآمد بیش‌تری داشته باشند.

رییس زراعت نورستان می‌‌گوید که هرسال از طریق این ریاست به منظور افزایش حاصل کچالو به دهقانان مشورت‌های فنی کشت، آبیاری، خیشاوه، کودپاشی، کنترول امراض و آفات داده می‌شود.

او گفت که برنامه‌هایی دارند که حاصلات کچالو را در نورستان افزایش بدهند.

تازه ترین اخبار

شنبه ۱۴۰۴/۸/۱۷ - ۱۱:۳
Background image

د پکتیکا دوو ولسوالیو کې د خوړو خوندیتوب پروژه رسماً پیل شوه

۱۷ لړم ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۷ جُمَادَى الأول ۱۴۴۷ هـ.ق
د پکتیکا ولایت د ګومل او جانیخیل په ولسوالیو کې د «هیلتو»موسسې له‌خوا، د خوړو نړۍوال پروګرام «ډبلیو.اف.پي» په مالي ملاتړ او د پکتیکا د کرنې،. . .

شنبه ۱۴۰۴/۸/۱۷ - ۹:۱۴
Background image

خوست کې د پخوانیو روږدو د ملاتړ او مالدارۍ د پیاوړتیا په موخه وزې وېشل کېږي 

۱۷ لړم ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۷ جُمَادَى الأول ۱۴۴۷ هـ.ق
د خوست ولایت د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست د حیواني روغتیا او مالدارۍ آمریت مسلکي ډاکټران، ډاکټر میرویس او ډاکټر محمد ایوب، د «اکشن. . .

شنبه ۱۴۰۴/۸/۱۷ - ۸:۵۶
Background image

سږ کال په هېواد کې له ۴.۵۴ میلیون مټریک ټنو څخه ډېر غنم تولید شوي 

د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ وزارت د احصایې او کرنیزو معلوماتو د ریاست د شمېرو له مخې، سږ کال په ټول هېواد کې ۴.۵۴ میلیون مټریک ټنه غنم تولید شوي، چې له دې ډلې ۴.۱۳ میلیونه مټریک ټنه یې. . .

بازگشت