حاصلات کچالوی نورستان ۲۰ درصد افزایش یافته است

content_admin
شنبه ۱۳۹۸/۸/۲۵ - ۱۵:۲۷
حاصلات کچالوی نورستان ۲۰ درصد افزایش یافته است


مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری نورستان می‌گویند که امسال حاصلات کچالو نسبت به سال قبل افزایش داشته و میزان تولید آن به چهار هزار و ۵۱۰ تن رسیده است.
عبدالوهاب نسیمی رییس زراعت ولایت نورستان بازار خوب کچالو را در این ولایت و انتقال کچالو به ولایت کنر و دیگر ولایات را دلیل افزایش تولید کچالو در سال جاری می‌داند و می‌‌گوید: «امسال ساحه کشت کچالو تا ۳۰ هکتار افزایش یافته و در حدود ۲۰۵ هکتار تحت کشت این محصول می‌باشد و میزان تولید هم بیش‌تر از ۲۰ درصد نظر به سال پار افزایش را نشان می‌دهد.» آقای نسیمی می‌افزاید: «بیش‌ترین برداشت کچالو از پارون، مرکز این ولایت صورت گرفته است.»
این در حالی است که سال پار به خاطر خشک‌سالی ساحه‌ی کشت کچالو در نورستان ۱۷۵ هکتار و میزان تولید آن سه هزار و ۴۸۰ تن بود.

دهقانان این ولایت علت افزایش محصولات‌شان را علاقه‌مندی به کشت کچالو، بازار خوب کچالو و مشوره‌های فنی ریاست زراعت می‌دانند. عبدالله یک‌تن از این دهقانان در قریه پرولز مرکز نورستان می‌گوید: «ریزش باران‌ها در سال جاری باعث شد که ما کچالوی بیش‌تر کشت کنیم و هم‌چنان توزیع کود کیمیایی و مشورت‌هایی که از ریاست زراعت به ما داده شد، باعث گردید امسال حاصلات ما زیاد شود.»

نورستان از ولایت‌هایی است که به خاطر دشوارگذر بودن راه‌های آن، محصولات زراعتی‌اش کم‌تر به مرکز و خارج از کشور صادر می‌‌گردد. از همین رو بیش‌ترین محصولات آن در همان ولایت و ولایت‌های همجوار فروخته می‌شود.

در این ولایت قیمت یک سیر (۷ کیلو) کچالو در حدود ۸۰-۱۰۰ افغانی بود است. حاصلات خوب کچالو، دهقانان این ولایت را از عواید آن راضی ساخته است. دهقانان این ولایت زمین‌های‌شان را برای کشت کچالو مناسب می‌دانند و خواهان توجه بیش‌تر وزارت زراعت برای افزایش ساحه کشت و تولید این محصول در نورستان‌اند تا بتوانند درآمد بیش‌تری داشته باشند.

رییس زراعت نورستان می‌‌گوید که هرسال از طریق این ریاست به منظور افزایش حاصل کچالو به دهقانان مشورت‌های فنی کشت، آبیاری، خیشاوه، کودپاشی، کنترول امراض و آفات داده می‌شود.

او گفت که برنامه‌هایی دارند که حاصلات کچالو را در نورستان افزایش بدهند.

تازه ترین اخبار

دوشنبه ۱۴۰۵/۷/۲۰ - ۱۴:۵۱
Background image

غور کې د څړځایونو د سروې او تثبیت بهیر پیلېږي؛ د کرنې وزارت د اراضۍ رییس د چارو پر روڼتیا او دقت ټینګار وکړ

۲۰ تله ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۹ رَبِیعُ الْثاني ۱۴۴۸ هـ.ق
د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ وزارت د اراضۍ رییس مولوي محمود مظلوم په مشرۍ، د غور ولایت د څړځایونو د سروې او تثبیت د بهیر د پیل او د اړوندو. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۷/۲۰ - ۱۴:۲۸
Background image

میدان وردګو کې د کرنې او مالدارۍ د پیاوړتیا په موخه پراختیايي او روغتیايي فعالیتونه روان دي

۲۰ تله ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۹ رَبِیعُ الْثاني ۱۴۴۸ هـ.ق
د میدان وردګو ولایت د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست له لوري د دغه ولایت د مرکز په ګډون په بېلابېلو ولسوالیو کې د یوې همکارې مؤسسې د. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۷/۲۰ - ۱۳:۶
Background image

د پنجشېر د کرنې ریاست د مالي چارو او د عوایدو د زیاتوالي د لارو چارو ارزونه

۲۰ تله ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۹ رَبِیعُ الْثاني ۱۴۴۸ هـ.ق
د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ وزارت د مالي او حسابي چارو رییس مولوي ضیاءالدین واقف په مشرۍ یوه پلاوي، د مالي او اداري چارو د هر اړخیزې. . .

بازگشت