نیمروز، می‌تواند گهواره‌ی خرمای افغانستان باشد

mail-admin
شنبه ۱۳۹۸/۷/۲۷ - ۱۴:۲۸
/Ministry.Of.Agriculture.Afghanistan/photos/a.1121398224551443/2775342459157003/?type=3&eid=ARBpFgNk6MkN4zs0K5sl_Ddu31ars3JpF_7aadDwEMtH9ZsPPHHYytwf_ZgI-r6kgALHeik7fm02hbTg&size=490%2C1008&fbid=2775342459157003&source=13&player_origin=pages&__xts__%5B0%5D=68.ARCbu0GGrxSrywi0pONxyixNzkJEjCl5IH5htVQPq-5xO6veWXHKwzWx-PjjEzJe9rPYES8eY-tR9_BkIa5ZMrDaUa8h7JyRns12M5x0jewKMsux1cW2UitgEvmLAuOxyjUrG30MsfK-Hi2lbcE8yONZFyfbCxAX8EMsGIC8aRwOLsgw4Jb-BDX-D3GL2tC7dghUflj-wjRVs3lefT58l5SLvkMaTIRYx5pzpFO4dIUYDzIO8PVwyy6ko3YH1

نیمروز، می‌تواند گهواره‌ی خرمای افغانستان باشد
آیا می‌دانید گرده‌افشانی در درختان خرما چطور صورت می‌گرد؟
۲۷ میزان ۱۳۹۸
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت نیمروز می‌گوید که نخلستان‌های خرما در این ولایت، «بهترین نتیجه» را می‌دهد و دهقانانی که در پرورش این نخل‌ها مشکل دارند، به این ریاست مراجعه کنند و مشکلات‌شان را حل کنند.

محمداکبر شریفی، رییس زراعت ولایت نیمروز می‌گوید: «خرما درختی است که خودش نمی‌تواند خودش را القاح کند، باید در موقع گل کردن، گرده درخت خرمای نر را از یک قسمت خوشه‌ی آن قطع کنید و در بین خوشه باز نشده‌ی خرمای ماده بگذارید و بعداً خوشه درخت ماده را که یک قسمت از خوشه‌ی تر در بین آن جابه‌جا شده توسط، برگ‌هایش بسته کنید تا بدین صورت گرده افشانی صورت گیرد و درخت خرما بارور گردد.»

آقای شریفی می‌گوید که یک راه دیگر این است که گرده‌ی خرمای نر را از بازار خریده و هنگامی خرما ماده گل می‌کند، پیش از شکفتن و باز شدن، حلقه‌ی خوشه گرده را بالای خوشه بریزیم؛ باید علاوه کنیم که گرده‌ای که می‌افزاییم، به هیچ صورت فاسد نمی‌شود.»

رییس زراعت نیمروز گفت که اگر در باغ، بر علاوه درخت‌های ماده‌ی خرما، درخت نر خرما باید داشته باشیم و درخت نر در موقعیت مناسب موقعیت داشته باشد، توسط باد، حشرات و پرنده‌گان نیز عمل القاح صورت می‌گیرد، اما اگر به صورت دستی گرده افشانی کنیم بهتر است.»

هم‌چنان باید گفت که استاد جمعه خان که یک باغدار مبتکر و با استعداد ولایت نیمروز است، در باغچه‌اش خرما پرورش داده که خوشه‌های بزرگی از آن تولید شده است. هر گاه در مورد گرده‌افشانی خرما و یا طرز گرفتن گرده، باغداران مشکل داشته باشند لطفاً به ریاست زراعت مراجعه کنند، تا راه‌نمایی‌های لازم برای‌شان داده شود.

رییس زراعت نیمروز می‌گوید: «دهقانان، مالداران باغداران پیش‌قدم مانند استاد جمعه خان و امثال‌شان افتخار جامعه زراعت ولایت نیمروز اند؛ زراعت نیمروز از تجارب آنان که الگو هستند، دست‌آوردهای زیاد در عرصه ساخت باغ‌های عناب، نارنج و کشت انواع سبزیجات به دست آورده است.»

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۴/۸/۲۹ - ۱۲:۳۲
Background image

د هلمند مرکز او ١٨ ولسوالیو کې د اورښت کچې معلومولو آلې نصبېږي


٢٩ لړم ۱۴۰۴ هـ.ش
٢٩ جُمَادَى الأول ۱۴۴۷ هـ.ق
دهلمند ولایت د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ ریاست، د اقلیم د څارنې او د اوبو د ښه مدیریت په موخه په مرکز لښکرګاه او ټولو ولسوالیو کې د اورښت. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۸/۲۹ - ۱۲:۲۹
Background image

هلمند کې د مالدارۍ سکټور په برخه کې د پانګونې لیوالتیا زیاته شوې


٢٩ لړم ۱۴۰۴ هـ.ش
٢٩ جُمَادَى الأول ۱۴۴۷ هـ.ق
هلمند کې د مالدارۍ سکتور ورځ تر بلې د بهبود او پیاوړتیا په حال کې دی،  په همدې لړ کې ګڼو هلمندوالو په یاده برخه کې پراخې پانګونې کوي، چې له. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۸/۲۹ - ۱۲:۲۶
Background image

ختیځ کې دمېوو ٣٤ تصدیقي نیالګیو روزنې مرکزونو وروستۍ ارزونه ترسره شوه


٢٩ لړم ۱۴۰۴ هـ.ش
٢٩ جُمَادَى الأول ۱۴۴۷ هـ.ق
د ننګرهار د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست په لارښونه د ننګرهار د تخمونو د تصدیق د ورکړې امر انجنیر نعمت الله اکبري په مشرۍ یو تخنیکي. . .

بازگشت